2 op de 3 Belgische werknemers ervaart negatieve stress op het werk. 1 op de 4 werknemers heeft fysieke of psychische gezondheidsklachten, en 1 op de 10 werknemers ontwikkelt een reële burn-out. Stress en burn-out zijn spijtig genoeg geen zeldzame verschijnselen meer in onze maatschappij. Maar dat is geen reden om bij de pakken te blijven zitten.
Bij (chronische) stresssituaties is het belangrijk om je veerkracht te verhogen. Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag, en daar misschien zelfs sterker uit te komen. Met behulp van beproefde coaching modellen en -technieken gaan we na hoe je je veerkracht kan verhogen.
En soms, na een lange periode van chronische stress, kom je in een burn-out terecht. Dan is het zaak om je burn-out te erkennen en te aanvaarden. Via een traject op maat werken we aan lichamelijk en geestelijk herstel, en kijken we naar de toekomst. We bespreken hoe een eventuele reïntegratie op het werk kan gebeuren, of hoe een andere professionele weg kan worden ingeslagen.
Een organisatie heeft er op vandaag alle baat bij om in te zetten op een primair preventiebeleid rond psychosociale risico’s in het algemeen, en stress en burn-out in het bijzonder. Op basis van een grondige nulmeting, bekijken we wat reeds in de organisatie aanwezig is, en maken we in samenspraak een concreet actieplan op om het preventiebeleid vorm te geven. Verken daarvoor zeker ook ons “advies”-luik op deze site.